Jak odstranit zařízení z FIND MY PHONE účtu

Vypnutí Find my iPhone pomocí video návodu

Vypnutí Find My iPhone můžete provést také pomocí tohoto návodu

Pokud už iOS zařízení, Apple Watch, AirPods nebo Mac nepoužíváte, nebo odesíláte do autorizovaného servisu, můžete je prostřednictvím služby Find My iPhone na webu iCloud.com nebo ve svém zařízení ze služby Find My iPhone odstranit. Odstraněné zařízení se odebere ze seznamu zařízení ve službě Find My iPhone a pokud používá iOS 8 nebo novější, vypne se také jeho Zámek aktivace.

Pokud chcete své iOS zařízení někomu darovat nebo ho prodat, nezapomeňte z něj smazat obsah a nastavení (v části Nastavení > Obecné > Obnovit > Smazat data a nastavení).

Poznámka: Apple Watch a AirPods ve službě Find My iPhone zůstanou, dokud neodstraníte také všechna zařízení, která jsou s nimi spárována.

Odstranění iOS zařízení nebo Macu

  • Na iOS zařízení: Přejděte do Nastavení > [vaše jméno] > iCloud (nebo Nastavení > iCloud) a vypněte službu Najít [zařízení].
  • Na Macu: Zvolte nabídku Apple > Předvolby systému > iCloud a zrušte zaškrtnutí políčka Najít můj Mac.

    Poznámka: Zařízení můžete odstranit také tím, že na něm úplně vypnete iCloud. Vypnutím služby iCloud vypnete všechny její funkce v zařízení.

Odstranění iOS zařízení, Apple Watch nebo Macu ze služby Find My iPhone

1.       na počítači (nepoužívejte na iOS zařízení) se přihlaste na www.icloud.com/find pomocí svého Apple ID

2.       klikněte na ikonu Najít iPhone

3.       klikněte na Všechna zařízení

4.       vyberete zařízení, které chcete odstranit (mělo by být ve stavu Offline)

5.       klikněte na Odstranit z účtu (pokud tlačítko Odstranit z účtu nevidíte, klikněte na tlačítko Smazat…, následně zvolte Zastavit žádost o smazání a objeví se volba Odstranit z účtu)

Toto je jediný způsob, jak službu deaktivovat vzdáleně, bez nutnosti osobní přítomnosti, nebo pokud zařízení nejde zapnout/ovládat.

Tento proces nenávratně smaže celé zařízení!

K odebrání zařízení můžete použít i jiné iOS zařízení. Další informace zobrazíte, když po otevření aplikace Najít iPhone klepnete na Nápovědu a potom na Odstranění zařízení. Nebo zařízení můžete odstranit ze svého účtu. Další informace najdete v části Správa zařízení.

Službu Find My iPhone je nutné vypnout vždy při zasílání zařízení výrobci na výměnu v rámci Exchange programu, záruční opravě i placené opravě.